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Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha :  21/02/2014
Actualizado :  26/02/2019
Tipo de producción científica :  Documentos
Autor :  LUZARDO, S.; CUADRO, R.; MONTOSSI, F.; SILVEIRA, C.; RISSO, D.; BRITO, G.; PITTALUGA, O.; DE BARBIERI, I.; RODRIGUEZ, A.; BOTTERO, D.; LIENDO, F.; ZAMIT, W.; PIÑEIRO, J.
Afiliación :  SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WASHINGTON ROBIN CUADRO LOPEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FABIO MARCELO MONTOSSI PORCHILE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; CAROLINA INES SILVEIRA ROJAS, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; DIEGO FERNANDO RISSO RIET, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; GUSTAVO WALTER BRITO DIAZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; OSCAR ALBERTO PITTALUGA GONZALEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; LUIS IGNACIO DE BARBIERI ETCHEBERRY, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; ANALIA VERONICA RODRIGUEZ PEREYRA, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; SERGIO DANIEL BOTTERO REGGI, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; FRANCO ALBERTO LIENDO RODRIGUEZ, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; WILFREDO SHAMIL ZAMIT DUARTE, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay.
Título :  Uso estratégico de pasturas cultivadas y suplementación en la recría de terneros Hereford y Braford pastoreando campo natural de Basalto.
Fecha de publicación :  2007
Fuente / Imprenta :  In: INIA Tacuarembó. Unidad Experimental Glencoe. Día de campo, 24 octubre, Paysandú, 2007. Alternativas de intensificación, especialización, diversificación y valorización de la ganadería ovina y bovina en el Basalto. Tacuarembó (Uruguay): INIA, 2007.
Páginas :  p. 17-22
Serie :  (INIA Serie Actividades de Difusión ; 518)
Idioma :  Español
Contenido :  Objetivo: Mejorar el proceso de la recría bovina de terneros Hereford y Braford a través del uso del pastoreo horario de pasturas cultivadas y la suplementación con afrechillo de arroz sobre campo natural de Basalto.
Palabras claves :  AFRECHILLO DE ARROZ; ANIMAL PRODUCTION; PASTOREO HORARIO; RECRÍA BOVINA.
Thesagro :  PRODUCCION ANIMAL.
Asunto categoría :  L01 Ganadería
URL :  http://www.ainfo.inia.uy/digital/bitstream/item/10096/1/SAD-518p16-21.pdf
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO22223 - 1INIPL - PPUY/INIA/SAD/518/TBsad518

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Acceso al texto completo restringido a Biblioteca INIA Tacuarembó. Por información adicional contacte bibliotb@tb.inia.org.uy.
Registro completo
Biblioteca (s) :  INIA Tacuarembó.
Fecha actual :  14/06/2016
Actualizado :  11/03/2021
Tipo de producción científica :  Artículos en Revistas Indexadas Internacionales
Circulación / Nivel :  A - 1
Autor :  LUZARDO, S.; WOERNER, D.R.; GEORNARAS, I.; HESS, A.M.; BELK, K.E.
Afiliación :  SANTIAGO FELIPE LUZARDO VILLAR, INIA (Instituto Nacional de Investigación Agropecuaria), Uruguay; D. R. WOERNER, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; I. GEORNARAS, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.; A. M. HESS, Department of Statistics, Colorado State University.; K. E. BELK, Center for Meat Safety and Quality, Colorado State University.
Título :  Effect of packaging during storage time on retail display microbial population of beef strip loins from two different production systems.
Fecha de publicación :  2016
Fuente / Imprenta :  Journal of Animal Science, 2016, v. 94, p. 2624-2636. Doi: https://doi.org/10.2527/jas.2016-0290
DOI :  10.2527/jas.2016-0290
Idioma :  Inglés
Notas :  Article history: Received 08 January 2016; Accepted 25 March 2016; Published 01 June 2016.
Contenido :  Two studies were conducted to evaluate the influence of packaging during storage of strip loins (to simulate export shipment) from steers fattened on intensive grazing systems (Uruguay; UR) or on a high-concentrate diet (United States; US) on retail display life microbial growth. Four or 3 different packaging treatments were applied to UR and US strip loin roasts or steaks during 35 d of storage; treatments were applied 7 d following slaughter. After 35 d of storage, the samples were evaluated during simulated retail display for up to 6 d. In Exp. 1, the treatments were vacuum packaging (VP), low-oxygen modified atmosphere packaging (MAP) with N2 and CO2 (MAP/CO2), low-oxygen MAP with N2 plus CO2 and CO, and VP plus an application of peroxyacetic acid (VP/PAA). In Exp. 2, block 1, the treatments were VP, MAP/CO, and VP with ethyl-N-lauroyl-l-arginate HCl incorporated into the film as an antimicrobial agent (VP/AM). In Exp. 2, block 2, the treatments were VP, MAP/CO2, MAP/CO, and VP/AM. For retail display, VP treatments were sliced and repackaged in PVC overwrap, and MAP treatments were actually PVC overwrap trays that were removed from a master bag with the prescribed gas treatment. Regardless of production system and packaging treatment, mesophilic and psychrotrophic counts of 6.9 to 7.8 and 6.7 to 7.7 log10 CFU/cm2, respectively, were obtained at the end of retail display, except for US samples in Exp. 2 (5.5 to 6.3 log10 CFU/cm2). No differences (P > 0.05) were detected ... Presentar Todo
Palabras claves :  BEEF; BEEF PRODUCTION; MEAT; MICROBIAL GROWTH; PACKAGING; PRODUCTION SYSTEM; STRIP LOIN.
Thesagro :  ALMACENAMIENTO; CARNE; ENVASADO.
Asunto categoría :  Q01 Ciencia y tecnología de los alimentos
Marc :  Presentar Marc Completo
Registro original :  INIA Tacuarembó (TBO)
Biblioteca Identificación Origen Tipo / Formato Clasificación Cutter Registro Volumen Estado
TBO101245 - 1PXIAP - DD
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